Assalamualaikum...........
Minggu hadapan adalah minggu ke 13 kami di UPSI.. Ini bermakna seminggu lagi adalah minggu terakhir kami menghabiskan sisa-sisa kehidupan di UPSI ni... Sedih pun ada, gembira pun ada... Minggu depan saya dan rakan-rakan yang lain akan masak set menu Thailand. Sebelum melangkah ke dapur mari kita kenali beberapa jenis kerabu.....
APA ITU KERABU?
Kerabu mengandungi pelbagai bahan - daripada kelapa parut, kerisik, serai, bawang, cili padi, daun pudina, udang kering dalam pelbagai kombinasi yang digaulkan bersama.
JENIS-JENIS KERABU
 |
Kerabu kerang pucuk paku |
 |
Kerabu daging |
 |
Kerabu ketam |
 |
Kerabu kacang botol |
 |
Kerabu epal hijau |
 |
Kerabu ikan goreng |
 |
Kerabu sotong dan suhun |
 |
Kerabu pucuk paku |
 |
Kerabu perut |
 |
Kerabu tomato
Posted By: Wan Nurul Izza Bt Wan Mokhtar
|
No comments:
Post a Comment